Výlet Křižanov

23.06.2014 07:21

Poslední týden ve školním roce jsme vyjeli na školní výlet směr Křižanov.Cesta byla delší, ale děti jí zvládly skvěle. Hned po ubytování, obědě a odpočinku jsme vyrazili na výlet po okolí a na blízké letiště. Děti si mohly vylézt na dispečerovu věž, odkud byl nádherný výhled. Po návratu jsme povečeřeli a přivítal nás vycvičený pejsek, díky kterému děti mohly pochopit canisterapii, což je léčba nemocných, kterým tento pejsek pomáhá a samy si tuto léčbu na vlastním těle vyzkoušet. Zároveň nás pan cvičitel učil o pejska se starat.Byl to skvělý výchovný a zábavný program. Poté jsme si rozdělali oheň, opékali buřty a zpívali u kytary.

Ráno po vydatné snídani nás čekaly úkoly na čtyřech stanovištích, kde se děti učily základy první pomoci, postavit si přístřešek, uvázat základní uzly a orientovat se v prostoru. A už na nás čekal výborný oběd a polední siesta, abychom nabrali síly na odpolední outdoorový

program - lanové centrum a vodní hladina se dvěmi aquazorbingovými koulemi. Počasí nám přálo a tak jsme blízký rybníček využili k vodním hrátkám. A pak honem na večeři. Po krátkém vydechnutí už na nás svými meči kývali místní šermíři. Děti si vyzkoušely rytířské oblečení, zbroj a zbraně. A mimochodem páni rytíři měli úžasný smysl pro humor. A večer nám nekončil. Ještě nás čekala úžasná vystoupení na Talentmánii v režii našich dětí a pro odvážné noční stezka odvahy plná svíček a zvuků.

Tímto naše výprava ovšem nekončila. Ráno jsme vyrazili na hrad Pernštejn, kde si děti prohlédly samotný hrad a nakoupily spoustu suvenýrů.

A nakonec již jsme plni zážitků vyjeli směr k domovu. A všichni jsme se shodli na tom, že tolik dobrodružství prožít jen za tři dny je téměř neskutečné.